Hernieuwbare energieblogs
Geschreven door
Niek Theuws

Een Diepgaande Blik op Energielabels en Huurpuntentelling

5 min read

Inhoudsopgave
Binnen de vastgoedsector spelen energielabels een cruciale rol, niet alleen in termen van duurzaamheid, maar ook bij het bepalen van huurprijzen.

Binnen de vastgoedsector spelen energielabels een cruciale rol, niet alleen in termen van duurzaamheid, maar ook bij het bepalen van huurprijzen. Als verhuurder is het van essentieel belang om de regelgeving rondom energielabels te begrijpen om financiële risico's en juridische complicaties te voorkomen. In deze blog van Renewable Partners gaan we dieper in op het belang van energielabels en de huurpuntentelling, en hoe Renewable Partners jouw vastgoedportefeuille kan optimaliseren.

Huurpuntentelling Aanvragen bij Renewable Partners

Een huurpuntentelling is een essentiële stap om de (maximale) huurprijs van een woning volgens het Woningwaarderingstelsel (WWS) vast te stellen. Renewable Partners biedt een gestroomlijnd proces om een officiële huurpuntentelling aan te vragen, waardoor je zekerheid verkrijgt over de status van jouw huurwoningen en potentiële juridische geschillen met huurders kunt voorkomen.

Het Belang van Energielabels

Energielabels zijn niet alleen van invloed op de duurzaamheid van een woning, maar hebben tevens impact op de huurprijs. Het energielabel van een woning wordt namelijk meegewogen in de huurpuntentelling. Hoe energiezuiniger een woning is, des te meer punten deze oplevert volgens het WWS. Renewable Partners erkent het belang van energielabels en biedt deskundig advies om de energieprestatie van jouw woningen te verbeteren. Dit kan resulteren in een hogere huurprijs en lagere energiekosten.

Nieuwe Wetswijzigingen in 2023

2023 brengt nieuwe wetswijzigingen met zich mee die de vastgoedsector zullen beïnvloeden, met name de middenhuur regulering. Het Woningwaardering Stelsel (WWS) wordt uitgebreid tot 187 punten en er worden beperkingen gesteld aan huurstijgingen. Energie-efficiëntie speelt een cruciale rol binnen het nieuwe WWS, waarbij energielabels tot wel 62 punten kunnen opleveren. Deze veranderingen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben voor verhuurders, en het is van groot belang om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen om jouw vastgoedportefeuille te optimaliseren.

Veelgestelde Vragen

5 min read

Ontvang uw eigen energielabel
Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Energielabel Aanvragen