Hernieuwbare energieblogs
Geschreven door
Niek Theuws

10 tips om je energielabel te verbeteren

7 min read

Inhoudsopgave
Het verbeteren van je energielabel is niet alleen goed voor het milieu, maar het verhoogt ook de waarde van je woning en verlaagt je energierekening.

Energie besparen loont: verbeter je energielabel

  1. Gevelisolatie

Gevelisolatie speelt een cruciale rol in het beperken van warmteverlies. Het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenkant, binnenkant of in de spouwmuur kan je energielabel aanzienlijk verbeteren.

  1. Isolatieglas

Vervang enkel glas of verouderd dubbel glas door HR++ of triple glas. Isolatieglas houdt warmte binnen tijdens de winter en buiten tijdens de zomer, wat direct bijdraagt aan een beter energielabel.

  1. Dakisolatie

Warmte stijgt, en zonder goede dakisolatie verlies je veel kostbare warmte. Door je dak te isoleren, kun je dit warmteverlies minimaliseren en je energieverbruik verlagen.

  1. Vloerisolatie

Vloerisolatie verbetert niet alleen het comfort in huis door koude voeten te voorkomen, maar het draagt ook bij aan een beter energielabel door het verminderen van warmteverlies.

  1. Muurisolatie

Naast gevelisolatie is ook het isoleren van binnenmuren effectief. Het draagt bij aan een stabielere binnentemperatuur en een hoger energielabel.

  1. Warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt warmte uit de lucht, grond of het grondwater om je huis te verwarmen. Het is een duurzaam alternatief voor de traditionele CV-ketel en kan je energielabel aanzienlijk verbeteren.

  1. HR-combiketel

Als een warmtepomp geen optie is, overweeg dan een Hoog Rendement (HR) combiketel. Deze ketels zijn efficiënter dan oudere modellen en dragen bij aan een hoger energielabel.

  1. Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat helpt bij het efficiënter verwarmen van je woning door alleen te verwarmen wanneer het nodig is. Dit bespaart energie en verbetert je energielabel.

  1. Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en verminderen je afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Dit heeft een positieve impact op je energielabel.

  1. Ventilatie

Goede ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat en draagt ook bij aan een beter energielabel. Een ventilatiesysteem zorgt voor verse lucht zonder veel warmte te verliezen.

Een leuk feitje

Wist je dat sommige bijzondere gebouwen niet verplicht zijn om een energielabel te hebben? Denk hierbij aan beschermde monumenten of fabriekshallen.

Veelgestelde Vragen

Hoeveel is je huis meer waard met een warmtepomp?
Is een huis met zonnepanelen meer waard?
Heeft een airco invloed op je energielabel?
Wat is er nodig voor energielabel A?
Kan ik zelf mijn energielabel berekenen?

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Renewable Partners maakt het proces naar een energielabel zo makkelijk mogelijk!

Energielabel aanvragen voor je woning

Het aanvragen van een energielabel woning is essentieel bij de verkoop of verhuur. Vraag vandaag nog je energielabel aan!

Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Voor bedrijfspanden geldt een vergelijkbaar proces. Een verbeterd energielabel kan de aantrekkelijkheid en waarde van je pand verhogen.

Andere relevante kennisbank artikelen

Wil je meer over energielabels leren? Bekijk onze artikelen over definitief energielabel en een energielabel checken!

7 min read

Ontvang uw eigen energielabel
Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Energielabel Aanvragen