Energielabel E: Nadelen uitgelegd & hoe te verbeteren?

6 min read
Neem contact met ons op

Most Viewed Articles

No items found.

Wat betekent energielabel E?

Energielabel E classificeert de energie-efficiëntie van een gebouw. Het is een van de lagere labels op een schaal die loopt van A (zeer efficiënt) tot G (inefficiënt). Simpel gezegd, gebouwen met dit label verbruiken meer energie dan gemiddeld (tussen de 290,01 en 335 kWh/m² per jaar), wat leidt tot hogere kosten en meer milieubelasting.

De nadelen van energielabel E

Een energielabel E heeft verschillende nadelen. Het gaat niet alleen om hogere energiekosten, maar ook om een lagere marktwaarde en potentieel ongemak door een minder efficiënte verwarming of koeling.

Energielabel E = onzuinig

Gebouwen met energielabel E zijn onzuinig. Ze hebben vaak oudere verwarmingssystemen, slechte isolatie, en inefficiënte verlichting. Dit leidt tot een hoger energieverbruik en dus hogere energiekosten.

Van energielabel E naar C: wat moet je doen?

Van energielabel E naar C gaan vereist vaak een reeks verbeteringen. Dit kan isolatie-upgrades, zonnepanelen, het vervangen van oude verwarmingssystemen, en het installeren van energiezuinige verlichting en apparaten zijn. Energielabel E verbeteren betekent een investering vooraf, maar levert op lange termijn voordelen op. Je krijgt te maken met een energielabel C op het moment dat je tussen de 190 en 250 kWh/m2 per jaar verbruikt. Wil je precies weten wat jij kunt doen? Bekijk dan ons maatwerkadvies.

Energie besparen loont

Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het verbeteren van de energie-efficiëntie verlaagt de energierekening en kan de waarde van het pand verhogen. Bekijk gelijk de voordelen van energielabels zoals A en B!

Een leuk feitje

Wist je dat het NOS meldt dat je met een energielabel E 20.000 euro extra kan lenen om dit te verbeteren als je dat wilt?

Lees meer over andere energielabels

Ontdek de verschillen tussen de energielabels en hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Het aanvragen van je energielabel is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Renewable Partners. Hoe werkt het?

Energielabel aanvragen voor je woning

Het aanvragen van een energielabel woning is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Dit kan je gemakkelijk regelen met Renewable Partners.

Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Ook het aanvragen van een energielabel bedrijfspand is zeer belangrijk. Vanaf 2023 is een energielabel C verplicht voor bedrijfspanden. Je kan gemakkelijk je energielabel bij ons aanvragen. 

Andere relevante kennisbank artikelen

Meer informatie over energielabels? Bekijk dan voorlopig energielabel en antwoord op de vraag, wat is mijn energielabel?

Niek is één van de twee oprichters van Renewable Partners en hoofd-energieprestatie binnen het bedrijf. Samen met het team zorgt hij voor kwaliteit, goed doordachte adviesrapporten en het sleutelen aan de beste service voor onze klanten.

Comments

Leave a comment

Your comments will appear above once approved. We appreciate you!

Thank you!

Your comment will appear above automagically ✨

Refresh Page
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang uw eigen energielabel

Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Aanvragen

Plan nu een afspraak in voor één van onze diensten

Vult dit formulier in en u krijgt van ons een link om een afspraak in te plannen.
Renewable Partners verwerkt je gegevens om je aanvraag te verwerken en om je te informeren over onze dienstverlening.
Oeps! Er kan iets gebeuren bij het indienen van de formulieren.