Hernieuwbare energieblogs
Geschreven door
Niek Theuws

Energielabel G: Nadelen uitgelegd & hoe te verbeteren?

8 min read

Inhoudsopgave
Energielabel G staat voor een minimale energie-efficiëntie in gebouwen, wat leidt tot hoge energiekosten en een grotere ecologische impact.

Wat betekent energielabel G?

Energielabel G is het laagste energielabel dat een gebouw kan krijgen. Dit label geeft aan dat het gebouw zeer energie-inefficiënt is, met veel ruimte voor verbetering. Het wordt vaak gevonden in oudere gebouwen die nog niet zijn gemoderniseerd of geüpdatet met energiebesparende maatregelen.

De nadelen van energielabel G

Een pand met energielabel G heeft verschillende nadelen. Het grootste nadeel is de hoge energiekosten, omdat het gebouw niet efficiënt is in het gebruik van energie. Dit kan leiden tot onnodig hoge rekeningen en een grotere ecologische voetafdruk. Daarnaast heeft dit ook een negatieve impact op de prijs op de vastgoedmarkt. Het kan ook moeilijker zijn om een huis of pand te verkopen. 

Energielabel G: onderaan de ladder

Energielabel G staat onderaan de energielabel ladder. Dit betekent dat er veel potentie is voor verbetering, maar ook dat het pand momenteel niet voldoet aan moderne energiestandaarden. Dit kan de waarde van het pand negatief beïnvloeden.

Energie besparen loont

Investeren in energiebesparende maatregelen kan aanzienlijke voordelen opleveren, niet alleen voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Door te investeren en van energielabel G naar een hoger label, kun je besparen op energiekosten en de waarde van je pand verhogen.

Van energielabel G naar B: wat moet je doen?

Om van energielabel G naar B te gaan, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Dit kan variëren van het isoleren van het gebouw tot het installeren van energiezuinige verwarmings- en koelsystemen. Het is belangrijk om een maatwerkadvies uit te laten voeren om te bepalen welke maatregelen het meest effectief zijn. 

Een leuk feitje

Wist je dat het verbeteren van je energielabel niet alleen goed is voor het milieu, maar ook de waarde van je pand kan verhogen? Energie-efficiënte panden zijn vaak meer gewild op de vastgoedmarkt.

Veelgestelde Vragen

Hoe slecht is energielabel G?
Wat zijn de energiekosten bij energielabel G?
Wat zijn de verschillen tussen energielabel A en G?
Wat kost het om van energielabel G naar A te gaan?

Lees meer over andere energielabels

Ontdek de verschillen tussen de energielabels en hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Het aanvragen van je energielabel is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Renewable Partners. Hoe werkt het?

Energielabel aanvragen voor je woning

Het aanvragen van een energielabel woning is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Dit kan je gemakkelijk regelen met Renewable Partners.

Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Ook het aanvragen van een energielabel bedrijfspand is zeer belangrijk. Vanaf 2023 is een energielabel C verplicht voor bedrijfspanden. Je kan gemakkelijk je energielabel bij ons aanvragen. 

Andere relevante kennisbank artikelen

Meer informatie over energielabels? Bekijk dan voorlopig energielabel en antwoord op de vraag, wat is mijn energielabel?

8 min read

Ontvang uw eigen energielabel
Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Energielabel Aanvragen