Hernieuwbare energieblogs
Geschreven door
Niek Theuws

Energielabel E: Nadelen uitgelegd & hoe te verbeteren?

6 min read

Inhoudsopgave
Energielabel E duidt op een lage energie-efficiëntie in gebouwen, wat leidt tot hogere energiekosten en een grotere milieubelasting.

Wat betekent energielabel E?

Energielabel E classificeert de energie-efficiëntie van een gebouw. Het is een van de lagere labels op een schaal die loopt van A (zeer efficiënt) tot G (inefficiënt). Maar wat betekent energieklasse E precies? Simpel gezegd, gebouwen met dit label verbruiken meer energie dan gemiddeld (tussen de 290,01 en 335 kWh/m2 per jaar), wat leidt tot hogere kosten en meer milieubelasting. 

De nadelen van energielabel E

Een energielabel E heeft verschillende nadelen. Het gaat niet alleen om hogere energiekosten, maar ook om een lagere marktwaarde en potentieel ongemak door een minder efficiënte verwarming of koeling.

Energielabel E = onzuinig

Gebouwen met energielabel E zijn onzuinig. Ze hebben vaak oudere verwarmingssystemen, slechte isolatie, en inefficiënte verlichting. Dit leidt tot een hoger energieverbruik en dus hogere energiekosten.

Van energielabel E naar C: wat moet je doen?

Van energielabel E naar C gaan vereist vaak een reeks verbeteringen. Dit kan isolatie-upgrades, zonnepanelen, het vervangen van oude verwarmingssystemen, en het installeren van energiezuinige verlichting en apparaten zijn. Energielabel E verbeteren betekent een investering vooraf, maar levert op lange termijn voordelen op. Je krijgt te maken met een energielabel C op het moment dat je tussen de 190 en 250 kWh/m2 per jaar verbruikt. Wil je precies weten wat jij kunt doen? Bekijk dan ons maatwerkadvies.

Energie besparen loont

Energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Het verbeteren van de energie-efficiëntie verlaagt de energierekening en kan de waarde van het pand verhogen. Bekijk gelijk de voordelen van energielabels zoals A en B!

Een leuk feitje

Wist je dat het NOS meldt dat je met een energielabel E 20.000 euro extra kan lenen om dit te verbeteren als je dat wilt?

Veelgestelde Vragen

Hoe slecht is energielabel E?
Wat zijn de energiekosten bij energielabel E?
Wat zijn de verschillen tussen energielabel A en E?
Kan je van energielabel E naar A?

Lees meer over andere energielabels

Ontdek de verschillen tussen de energielabels en hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Het aanvragen van je energielabel is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Renewable Partners. Hoe werkt het?

Energielabel aanvragen voor je woning

Het aanvragen van een energielabel woning is een belangrijke stap in het verduurzamen van je huis. Dit kan je gemakkelijk regelen met Renewable Partners.

Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Ook het aanvragen van een energielabel bedrijfspand is zeer belangrijk. Vanaf 2023 is een energielabel C verplicht voor bedrijfspanden. Je kan gemakkelijk je energielabel bij ons aanvragen. 

Andere relevante kennisbank artikelen

Meer informatie over energielabels? Bekijk dan voorlopig energielabel en antwoord op de vraag, wat is mijn energielabel?

6 min read

Ontvang uw eigen energielabel
Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Energielabel Aanvragen