Hernieuwbare energieblogs
Geschreven door
Niek Theuws

Hoogte hypotheek gedeeltelijk bepaald door energielabel in 2024

6 min read

Inhoudsopgave
In een wereld die steeds bewuster omgaat met energie en duurzaamheid, wordt ook de woningmarkt beïnvloed door groene initiatieven. Vanaf 2024 speelt het energielabel een belangrijke rol in het bepalen van je hypotheek. Maar hoe werkt dit precies, en wat betekent het voor jou als (toekomstige) huiseigenaar?

Hoe beter geïsoleerd, hoe meer hypotheek

Het klinkt misschien als iets uit de toekomst, maar het is werkelijkheid: hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer hypotheek je kunt krijgen. Dit initiatief stimuleert huiseigenaren om te investeren in een energiezuinige woning. Uit een onderzoek van Funda is ook gebleken dat huizenzoekers steeds meer waarde hechten aan het energielabel. Een hoger energielabel betekent niet alleen een lagere energierekening maar ook de mogelijkheid tot een extra hypotheek. Zo kan je bij het aankopen van een woning met A++++ tot wel €50.000 extra hypotheek krijgen.

Investeren in duurzaamheid = meer hypotheek

Heb je interesse in een woning maar heeft deze een lager energielabel? Ook dan kan je meer hypotheek krijgen! Koop je een woning met energielabel E en je hebt de intentie om deze woning te verduurzamen. Dan kan je tot wel €20.000 extra lenen! Dit geld is bedoeld om bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of andere verduurzamingen te maken aan de woning. Dit bedrag is beschikbaar vanuit een bouwdepot. Benieuwd naar welke verduurzamingen jij kan doen voor je woning? Kom erachter met ons maatwerkadvies!

De nieuwe standaard

Het koppelen van de hoogte van de hypotheek aan het energielabel van een woning wordt de nieuwe standaard in 2024. Deze verandering weerspiegelt de groeiende nadruk op duurzaamheid binnen de vastgoedmarkt. Het stimuleert woningeigenaren niet alleen om te investeren in groene energie oplossingen maar draagt ook bij aan de algemene doelstellingen voor energiebesparing en CO2-reductie.

Een energielabel aanvragen in 3 stappen

Een energielabel aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest als bij Renewable Partners. 

Energielabel aanvragen voor je woning

Het aanvragen van een energielabel woning is een simpele maar belangrijke stap. Dit kan je gemakkelijk regelen samen met Renewable Partners!

Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Vanaf 1 januari 2023 is een energielabel bedrijfspand verplicht. Vraag deze vandaag nog aan!

Een leuk feitje

Wist je dat een woning met energielabel A tot drie keer minder CO2 uitstoot dan een woning met label D? Naast de financiële voordelen van een hogere hypotheek draag je dus ook bij aan een beter milieu en een duurzamere wereld.

Veelgestelde Vragen

Is het energielabel van een woning van invloed op mijn hypotheek?
Hoeveel meer hypotheek krijg je bij energielabel A?
Heeft energielabel invloed op de waarde van een woning?
Kan ik mijn hypotheek verhogen door zonnepanelen te plaatsen?

Lees meer over andere energielabel

Wil je meer weten over het verschillende energielabel en wat ze inhouden? Bekijk hieronder alle energielabels:

Andere relevante kennisbank artikelen

Ben je benieuwd naar meer kennis over energielabels? Bekijk onze kennisbank artikelen over definitief energielabel en energielabel checken!

6 min read

Ontvang uw eigen energielabel
Onze diensten helpen u bij het behalen van uw eigen energielabel!
Energielabel Aanvragen